Călătoria lui Pic

A fost odată ca niciodată o vale, o vale fermecată, într-o pădure magică locuită de zâne.

Valea despre care vă vorbesc găzduia plante frumoase, nemaintalnite, animale cu puteri extraordinare și zanite fermecătoare. Într-o dimineață frumoasă de vară, pe când roua se așeză pe plante, de pe frunza unei frumoase plante, se trezi ea. Vă întrebați oare cine e ea?

Ea este Pic, o picătură de apă. Vreți să știți cum oare s-a trezit? Păi după cum vă spuneam mai devreme, în Valea fermecată , totul era cuprins de magie și într-o clipită după ce a căzut pe acea frunză , Pic prinse viață.

Cum își deschise ochii mici și privi în jur, Pic nu știa ce se întâmplă, cum a ajuns acolo și de ce se putea mișca liber. Imediat ce îi observă îngrijorarea de pe chip, floricică ținu să o lămurească. A început să-i povestească lui Pic despre curiozitatea zanitelor să afle cum călătorește apa prin natura și îi explice că acestea din urmă au nevoie de ajutorul ei să afle . Stătu ceva pe gânduri picătura noastră, dar într-un final accepta să le ajute

Sfioasă și neîncrezătoare, Pic alunecă de pe frunza direct pe pământ unde, spre suprinderea ei, întâlni o altă picătură de apă.

  • Tu cine ești? O întrebă Pic pe cealaltă.
  • Numele meu este Pică! Răspunse speriată celalalta picătură. Dar tu cine ești?
  • Eu sunt Pic și am pornit într-o călătorie să aflu mai multe despre mine și surorile mele, apoi să le povestesc zanitelor din vale ! Nu vrei să mă însoțești și tu?
  • Aș fi foarte bucuroasă! Răspunse fericită Pică.

Porniră cele două prietene la drum și după un timp de mers ajunseră la Prea Întinsul Lac, care le povesti cum a apărut el și celelalte lacuri, datorită ploilor, răurilor și uneori apelor subterane, cele ce circula pe sub pământ. Le mai povesti și că o parte din apa sa, cu ajutorul Marelui Soare, se transformă în vapori și se înălța la cer.

După un timp de gândire, cele două picături îl rugară pe Marele Soare să le transforme și pe ele în vapori, căci voiau să se întâlnească sus cu celelalte picături de apă.

Zis și făcut, cu puterea razelor sale, Soarele le transformă pe Pic și Pică și aceasta începură să plutească. În drum spre înaltul cer, cele două priveau fascinate cum lumea de sub ele se face mică, mică de tot. Odată ajunse sus, Pic și Pică se alăturară surorilor lor cu ajutorul Puternicului Vânt.

Vântul așeză vaporii în nori și împreună cu Năprasnicul Frig, transforma vaporii în picături de ploaie și le trimise pe pământ, direct în valea zânelor.

Imediat ce au ajuns pe pământ cele două picături, zânițele se strânseră în jurul lor și ascultară pline de entuziasm toate cele povestite.