Cum să îți închizi un cont

Dacă nu mai vrei să utilizezi un cont de Yahoo, Facebook sau Gmail, atunci vei putea șterge sau dezactiva contul respectiv într-un mod foarte simplu.

  1. Contul de Yahoo se poate șterge în felul următor:

Deschideorice browser de Internet și scrie la bara de adresă https://edit.yahoo.com/config/delete_user (sauCopy-Paste textul acesta în bară). Te vei conecta cu ID-ul tău și parola contului pe care vrei să îl închizi. În partea de jos a ecranului, vei introduce parola ta în câmpul aflat sub textul:

We are sorry to see you go!
Are you sure you want to terminate your Yahoo! Account?

If so, please confirm your identity with your password.

Apoi vei completa codul format din cifre și litere și ai 2 posibilități  „Yes, terminate this account” sau „No, return to Account Information”. Este decizia ta.

Ca o consecință a închiderii contului, se va pierde automat și contul de Yahoo Messenger asociat.

  1. Pentru a închide un cont Facebook, accesează aplicația și dă click pe Settings. Apoi pe Tab-ul Security, iar în partea de jos alege opțiunea „Deactivate Your Account”. Încă o dată click pe „Deactivate Your Account” și apoi „Deactivate”.

Ești întrebat „Are you sure you want to deactivate your account?”. Ai 2 opțiuni „Deactivate My Account” or „Cancel”. Decizia îți aparține.

facebook

  1. Pentru a închide un cont Gmail, accesează butonul rotund din dreapta și apoi My Account! Ai mai multe opțiuni, printre care și Account Preferences. În această secțiune se află opțiunea Delete your account or services.

google

Click pe Sign In. Examinează informațiile pe care le ștergi. Unele servicii pot fi șterse individual, de exemplu contul de You Tube asociat. Dacă ștergi contul Gmail, un  vei mai putea accesa dátele tale. Îți recomand să descarci datele înainte de a șterge contul. Accesează Download Data, iar apoi șterge contul definitiv.