JOACĂ-TE, ÎNVAȚĂ, DISTREAZĂ-TE! AMINTIRI DE VACANȚĂ LA GRĂDINIȚA GENESIS

Iată-ne ajunși la final de an școlar. Pentru unii copii, prilej mare de bucurie, urmând trei luni de vară cu părinții în concediu, cu bunicii la țara sau în tabere cu prietenii.

Însă nu vă imaginați că acei copii care aleg să vină la grădiniță și pe perioada verii sunt lipsiți de distracție și momente speciale.

Provocarea mea, în calitate de educatoare și în acest an școlar a fost să propun un program special, pe perioada vacanței, care să ofere copiilor, la fel ca în anii precedenți, o vacanță memorabilă.

De aceea, întreaga echipă de educatoare și-a adunat ideile și am gândit împreună un program variat, relaxant, care contribuie atât la dezvoltarea cunoștințelor copiilor, îmbunătățirea abilităților, socializarea în grup, cât și, desigur, la distracție pentru o vacanță de neuitat, denumit simplu PLAY*LEARN*ENJOY – JOACĂ-TE, ÎNVAȚĂ, DISTREAZĂ-TE!.

În această vacanță copiii se vor bucura de: plimbări și activități în aer liber, ateliere de teatru, teatru în limba engleză, ateliere de artă plastică, povesti despre compozitori celebri, cluburi de pictură/lego/dans/muzică/percuție, ateliere de dezvoltare personală, ateliere de cunoștințe generale în limba engleză și în limba romană.

Deoarece ne dorim să petrecem cât mai mult timp în aer liber, am decis să desfășurăm în fiecare zi activități în mijlocul naturii: plimbări, concursuri, activități de echipă, activități creative. Activitățile se desfășoară în spațiul verde al grădiniței, parcul Herăstrău sau Bazilescu, aflate în apropierea grădiniței.

Să ne imaginăm cum va arăta o zi din această minunată vacanța!

Diminețile le vom petrece în aer liber, cu jocuri de echipă sau joacă în parc.

Către prânz vom lăsa soarele torid și ne vom bucura de cele mai frumoase ateliere.

În cursul după-amiezii, după programul de odihnă, le propunem copiilor ateliere cu teme de interes, coordonate de trainerii noștri specializați pentru activitățile respective.

În fiecare săptămână din vacanță este propusă o activitate tematică diferită. Tematica a fost aleasă în funcțiile de interesele și pasiunile copiilor:

  • Săptămâna artei: „Lumea în forme și culori”
  • Săptămâna plantelor: „Din tainele naturii”
  • Săptămâna tradițiilor: „Obiceiuri romanești”
  • Săptămâna experimentelor: „Vreau să știu mai mult”
  • Săptămâna animalelor: „De la dinozauri până în prezent”
  • Săptămâna construcțiilor: „Construiesc lumea mea”

De asemenea, pentru a consolida și fixa cunoștințele însușite, în fiecare săptămână vom merge la Grădina Zoologică, Grădina Botanică, parcul de Aventura Edenland, Orășelul Cunoașterii, Palatul Mogoșoaia, Muzeul Satului și alte locații atractive. Pe lângă toate aceste activități, în funcție de talentul fiecăruia, copiii pot alege:

  • clubul de PICTURĂ, coordonat de profesorul de artă;
  • clubul de DANS, coordonat de partenerii noștri de la MOTY DANCE;
  • clubul de MUZICĂ ȘI PERCUȚIE, coordonat de George Turliu.

Din experiența anilor anteriori, grădinița de vară a avut un real succes și copiii au rămas cu amintiri frumoase pe care le-au împărtășit cu drag la începutul noului an școlar.

Voi încheia acum, dar nu înainte de a vă lăsa o poezie draga mie și copiilor, care, cu siguranță vă va purta pe aripi de vacanță:

 

„Vacanta mare (de Aurora Luchian)

Se zvonește că azi vine

Cineva iubit. Dar cine?

Strigă Radu, voios tare:

– Azi vine vacanta mare!

 

Iată că a poposit,

Pe toți ne-a înveselit,

De-acum joc și veselie

Libertate, bucurie.

 

De vă doriți apa, soare,

Veți putea merge la mare.

Răcoarea o adorați?

Sus pe munte să urcați.

 

Dac-aveti bunici la țară,

Mult răsfăț vă înconjoară.

De bunici ești ocrotit

Și scăldatu-i gratuit.

 

Vacanță, te-am așteptat,

Ai venit și-i minunat.

Ziua-i lungă, cu mult soare,

Te iubim, vacanta mare!”