Motive pentru care elevii ar trebui să învețe limba engleză

Într-o perioadă de criză economică și politică, cea mai bună soluție rămâne comunicarea. Într-o epocă în care socializarea se desfășoară mai mult în spatiul virtual, comunicarea scrisă poate fi răspunsul. Deci, îndemnați-vă elevii să comunice cu oamenii în toate modalitățile și mediile posibile. Dar care este ,,limba de comunicare” cea mai folosită?

Potrivit estimărilor, aproape 1,5 miliarde de oameni vorbesc engleza. Alți un miliard o învață. Majoritatea conferințelor și a competițiilor internaționale se țin în limba engleză. Politicienii și diplomații din diferite țări folosesc engleza pentru a comunica. Și lista poate continua…

Dacă pot comunica în engleza, avantajele sunt nenumarate pentru elevii noștri. Ei pot:

– să contacteze oameni din toata lumea;

– să ia parte la discuții și forumuri pe Internet;

– să comunice și să afle despre oameni și locuri interesante;

– să călătorească oriunde, stabilind contacte cu oameni din diverse locuri;

– să aibă o carieră de succes, obținând un job bun, și implicit un salariu motivant;

– să acumuleze cu ușurință cunoștințe tehnice, medicale, IT;

– să devină oameni de afaceri deoarece afacerile internaționale se fac în limba engleză, iar conferințele, întâlnirile, ziarele și revistele internaționale sunt scrise în engleză;

– să folosească în mod eficient computerul deoarece majoritatea aplicațiilor sunt în engleză.

În concluzie, învatarea limbii engleze poate fi cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru a-și spori șansele de reușită în viață. Depinde de ce anume sunt interesați. Știință? Calculatoare? Muzică? Afaceri? Sport? Politică?

… Nu contează, deoarece trăim în era informației și a cunoașterii, iar internetul, televiziunea, presa ne oferă acces nelimitat la cunoștințe legate de subiectele preferate.

Există o singură problemă, și anume ca majoritatea informațiilor sunt în limba engleză. Dar aceasta poate fi rezolvată cu ușurință; totul depinde de noi, profesorii, să îi motivăm și să le oferim experiențe frumoase de învățare.