Peripeții pe insula misterioasă

Dragi mei cititori, de această dată voi continua povestea începută data trecută, poveste ce o avea ca personaj principal pe Kasandra, broscuța țestoasă de mare. În continuarea poveștii ne vom focusa pe descoperirea multor informații despre viața animalelor exotice. Am început saptamana cu o activitate de cunoaștere a mediului, în cadrul căreia am folosit o poveste creată special pentru ca prin intermediul ei copiii să afle informații interesante despre animalele întâlnite în zonele tropicale ale lumii. În cadrul activității matematice , cu ajutorul jetoanelor ce reprezintă animăluțe, copiii au descoperit numărul și cifra 5, s-au jucat cu mulțimile, au făcut perechi cu acestea, au lucrat individual, ceea ce i-a captivat foarte tare. La activitatea de educare a limbajului, cei mici au aflat povestea unui leu și a unui șoarece care după câteva peripeții au devenit buni prieteni. Totul a continuat cu o activitate de educație plastică, în cadrul căreia, cu ajutorul tehnicii de dactilopictura, copiii au colorat corpul unui leopard. Săptămâna s-a încheiat cu o activitate practică în cadrul căreia am asamblat corpul unui papagal. Vă invit să aflați în cele ce urmează noile aventuri ale familiei de broscuțe.

Kasandra și Insula misterioasă

Dragi copii, după cum v-am promis data trecută, săptămâna aceasta vom continua povestea Kasandrei, broscuța noastră țestoasă de mare. Vă mai amintiți aventurile Kasandrei alături de fratele său Kai? După peripețiile din recif, familia Kasandrei a hotărât să le arate puișorilor de țestoasă, rând pe rând, insulele din oceanul Fermecat pentru a cunoaște împrejurimile și astfel să-i ferească de primejdii. Prima vizită a familiei de broscuțe a fost pe insula misterioasă. De ce misterioasă, poate vă întrebați? Deoarece s-au spus multe povești despre această insulă, povești cu animale fantastice, iar locuitorilor din Oceanul fermecat le-a fost teamă să o descopere. Insă familia de broscuțe, curajoasă din fire, a hotărât sa o viziteze. Toată lumea era pregătită, echipată așa că au pornit în călătorie. În drumul lor către această insulă s-au întâlnit cu tot soiul de animale, care mai de care mai diferite, ca mărime și ca aspect. Toate minunate și uimitoare. După o bună perioadă de înotat, au ajuns pe plaja insulei. Însă nici nu au pășit bine pe nisipul insulei ca le ieși în întâmpinare un papagal Ara. Acest papagal avea rolul important de a supraveghea cine intră și cine iese de pe insulă. Tot ceea ce afla îi raporta regelui Leopard, marele șef al insulei. Pentru a păși pe teritoriul insulei, trebuia să găsești răspunsul la o ghicitoare. Doar așa papagalul îți permitea să intri în pădure:

„Umbreluțe colorate,

Prin pădure presărate” (ciupercuțe)

După câteva minute de gândire, Kai , fratele Kasandrei, a găsit soluția ghicitorii, căci Kai era o broscuță isteață deoarece mergea scoala, loc unde învăța multe lucruri interesante. După ce i-au oferit papagalului soluția la ghicitoare, acesta le permise broscuțelor să pătrundă în pădurea de pe insulă. Tot mergând pe cărările din pădure, broscuțele s-au întâlnit cu tot felul de animale ciudate, pe care nu le mai văzuseră vreodată (un șarpe anaconda uriaș și extrem de puternic, un păianjen tarantula și câte și mai câte), fiecare dintre ele povestindu-le care sunt puterile lor uimitoare. Ce puteri credeți voi că aveau aceste animale? ( În acest moment copiii sunt provocați să găsească ei soluții la întrebare și să-și pună imaginația și creativitatea la lucru). Câteva clipe mai târziu, neatentă la drum, Kira, surioară mai mică a Kasandrei, s-a accidentat la un picior. Vai de mine, ce durere! O durea așa de tare piciorul, încât mămica și tăticul broască s-au gândit imediat că aceasta va avea nevoie de un doctor, dar unde să gasească unul? La casa regelui leopard, se gândi tata broască. Acolo sigur va fi un doctor al animăluțelor ce v-a putea să o ajute pe Kira. Însă mica problemă era că aceștia nu știau drumul spre casa regelui și așa au început să întrebe în stânga și în dreapta animalele pe care le întâlneau pe drum. Printre animăluțele întâlnite a fost și un tatu pe nume Rami, un animăluț foarte haios, dar foarte isteț, ce știa tot soiul de remedii naturale pentru lovituri și răni. Noul prieten al familiei i-a uns piciorul Kirei cu o cremă din niște frunze de plante vindecătoare ca să îi mai treacă durerea, până va ajunge la doctorul pădurii. Rami se oferi să îi conducă la casa regelui căci doctorul regelui era un bun prieten de-al său iar el știa foarte bine drumul.

După un timp de mers prin ascunzișurile pădurii, au găsit un luminiș, un loc în mijlocul pădurii fără copaci, unde pătrunde multă lumină. Acolo se află casa regelui leopard, marele șef al insulei. Acesta îi întâmpină pe vizitatori și îi întrebă, desigur, ce căutau pe insula sa. Părinții Kasandrei îi povestiră de ce au plecat în călătorie și de ce aflau acolo. I-au mai povestit și întâmplarea cu piciorul Kirei, iar regele leopard l-a chemat imediat pe Lemi lemurianul, doctorul insulei. Lemi a dus-o pe Kira în cabinetul său, unde i-a pansat piciorul și i-a explicat să fie puțin mai atentă data viitoare. Regele Leopard văzând cât de dornici erau puiuții de broască să cunoască mai bine insula, i-a invitat să mai rămână câteva zile și, astfel, să aibă timp de vizitat. Familia de broscuțe a acceptat propunerea leopardului și, odată așezați la povești, parcă nu le mai venea să plece. Kasandra a fost tare încântată că părinții săi au fost de acord să mai rămână și împreună cu noul său prieten Rami, au pornit către adâncurile pădurii pentru a-și face noi prieteni.