Povestea unei zile mohorâte de luni

O zi de luni destul de mohorâtă.

Îmi făcusem planuri despre cum avea să înceapă această zi. La școală, bineînțeles. Primele minute erau destinate unei scurte discuții despre cum ne-am petrecut sfârșitul de săptămână. Apoi le-aș fi prezentat ceea ce aveam de parcurs în această zi.

M-am așezat pe scaun în mijlocul lor, așteptând momentul de liniște. Nu am așteptat mult. M-am trezit spunându-le că, atunci când eram mică, adoram să urmăresc stropii de ploaie cum se preling pe geam. A urmat o avalanșă de întrebări. Voiau să știe ce îmi mai plăcea atunci când eram copil.

Am ales să le vorbesc despre vacanța de vară pe care o petreceam la bunicii din partea mamei. Un sat mic, cu un nume ,,ciudat’’- Pielcani, din județul Olt. Vara, ulița și izlazul se umpleau de glasurile vesele ale copiilor veniți de la ,,oraș’’. Și bunicii erau veseli și plini de viață când le veneau nepoții.

Le-am vorbit despre căsuța bătrânească, cu ferestre mici și perdeluțe albastre, despre cum bătea bunica putineiul și despre cum ne jucam cât era ziulica de lungă.

Eram într-o visare, și eu, și copilașii, din care ne-a trezit brusc, soneria.

Am rămas pe scaun, privindu-i. Mă priveau și ei, iar în privirea lor se citea curiozitatea, mulțumirea, uimirea și mult râvnitul ,,mai vrem’’.

Interesantă și captivantă oră de Comunicare în limba română. Nu am învățat despre semnele de punctuație, nici despre cuvinte cu același sens sau cele cu sens opus, dar am simțit atâta emoție, atâta apropiere, atâta dragoste!

Puiuți de om care știu să-ți întindă mâna, care nu-și închid niciodată ,,ușa’’, în fața cărora venim cu bucurie și dăruire, ajutându-i să-și construiască destinul. Uneori, drumul este anevoios, responsabilitatea este enormă, dar făcând front comun cu părinții, reușim.

Între noi și copii nu este un zid, este o punte. O punte care trebuie întreținută cu multă implicare. Nu renunțăm ușor, încercăm ,,ca la carte’’, sau nu, toate căile. Iar izbânda este împlinirea noastră.

Și acum ador să urmăresc stropii de ploaie cum se preling pe geam…