Povești de pe fundul oceanului…

Dragă cititorule , povestea din acest număr este una minunată , despre o broscuță țestoasa de mare și familia sa. Însă de această dată nu voi face publică decât prima parte a povesti și în numărul viitor cea de-a doua parte. Personajul nostru principal, broscuța Kasandra va apărea în ambele săptămâni ale proiectului „Insula misteroasă”, proiect în cadrul căruia vom discuta despre animalele subacvatice și despre cele exotice. În prima săptămână, cu ajutorul poveștii ce urmează, copiii vor afla informații noi despre animalele subacvatice, la activitatea matematică vor recapitula număratul în limita 1 – 4, vor grupa obiecte ,  vor face corespondența număr – cantitate. La activitatea de educare a limbajului vor afla povestea peștișorului curcubeu, spusă de două broscuțe, Kasandra și fratele său Kai, la activitatea de educație artistico – plastică, copiii vor modela alături de Kasandra un peștișor colorat din reciful de corali, iar la activitatea practică, folosindu-se de tehnica ruperii, copiii vor realiza un minunat peste curcubeu. Însă, povestea insulei misterioase si a Kasandrei nu se încheie aici, data viitoare veți afla continuarea poveștii și a proiectului.

 

Aventuri în Oceanul fermecat

„A fost odată ca niciodată o broscuță țestoasă. Numele ei era Kasandra și locuia împreună cu familia sa pe o insulă din Oceanul Fermecat. Această insulă era casa broaștelor țestoase de mare și a multor altor animale deosebite. Dar de ce deosebite? Deoarece aceste animalele puteau vorbi, așa, ca noi oamenii. Familia Kasandrei era numeroasă și foarte fericită, aceasta avea mulți frățiori și surioare, iar unul dintre ei era Kai. Kai era fratele mai mare al Kasandrei și era tare neastâmpărat. Dar de ce spun neastâmpărat? Păi îi plăcea să încalce regulile, iar una dintre ele era să se îndepărteze de grup. În bucățile din timpul în care dispărea lui Kai îi plăcea să viziteze părți ale oceanului nevizitate de către familia sa. Kasandra era cea mai bună prietenă a lui Kai, iar acestuia din urmă îi plăcea să îi povestească surorii sale mai mici despre vizitele sale în locuri nu tocmai permise. Unul din locurile sale preferate, a lui Kai, era epava corăbiei din reciful de corali, un loc misterios și plin de obiecte ale piraților, printre care și un cufăr uriaș.

După ce a descoperit cufărul, Kai a mers imediat și i-a povestit Kasandrei, încercând să o convingă să-l însoțească într-o zi și să deschidă împreună comoara. Însă Kasandra, cum era o broscuță ascultătoare, îl refuză de fiecare dată când aducea vorba de așa ceva. Până într-o zi, când Kasandra acceptă propunerea lui Kai, încălcând astfel regulă mamei, să nu se îndepărteze prea tare de insulă. Odată ajunși în reciful de corali, Kasandra observă în jurul său specii de peștișori nemaiîntâlniți de ea, care mai de care mai colorați și mai frumoși. Căci Kasandra avea o mulțime de prieteni peștișori, însă că aceștia din recif nu mai văzuse. Aici l-a găsit și pe peștișorul curcubeu de care auzise foarte multe de la mama sa.

– Voi copii, știți povestea peștelui curcubeu? Haide Kai, să ne odihnim puțin că am înotat destul și așa le vom putea spune povestea copiilor!

Și astfel, Kai și Kasandra s-au oprit și au început să spună povestea peștișorului curcubeu. După ce au terminat povestea cei doi și-au continuat aventură. Au înotat ce au înotat, până au ajuns la epava misterioasă. Această epavă a fost cândva corabia unor pirați, însă s-a scufundat și a rămas pe fundul oceanului. Odată intrați în epavă, Kasandrei i se făcu frică, înăuntru era puțin cam întuneric, iar Kasandrei nu-i plăcea întunericul. Fratele său Kai, o încurajă și o trase de o aripioară mai aproape de el ca să se simtă mai în siguranță.

După câteva clipe de căutări, cei doi au găsit cufărul și au încercat să îl deschidă, însă nu reușeau. Lui Kai îi veni o idee! Ce-ar fi dacă ar mai chema pe cineva să îi ajute, căci știți voi copii, unde-s mulți, puterea crește. Zis și făcut, au plecat să mai caute pe cineva să îi ajute. În apropierea epavei, se plimba grațios frumosul peste curcubeu, iar Kasandra îl opri să îi ceară ajutorul. Peștele curcubeu nu îi refuză și intră în epavă împreună cu aceștia, dar din păcate tot nu reușeau să deschidă cufărul. Se pare că aveau nevoie de un prieten mai puternic. Kasandra îi lasă pe cei doi lângă cufăr și plecă în căutarea unui înotător mai puternic. Surpriza sa a fost că prin preajma epavei se plimba chiar un delfin prietenos. Broscuța îi ceru ajutorul, iar el a acceptat bucuros. Dar ce să vezi când înotau cei doi, ca să se alăture prietenilor la cufăr, în fața lor apăru fulgerător, un rechin. O, Doamne! Ce spaima au tras cei doi când l-au văzut, știind că rechinii nu sunt tocmai prietenoși. Dar, din fericire, acesta era un rechin fericit și haios, pus pe glume. Rechinul se alătură celor doi, aflând de ce sunt aceștia la epavă. Odată ajunși la cufăr, au pus toți aripioara lângă aripioara și după câteva încercări au reușit să-l deschidă.

După ce l-au deschis, ce să vezi,  înăuntru se afla o comoară. Comoara era formată din monede de aur, unele mai mici, altele mai mari și multe diamante. Dar erau toate amestecate și cei … câți prieteni erau copiii? Așa este, cinci erau! Cei cinci prieteni s-au gâdit să le sorteze și au început să le așeze pe grupe: grupa monedelor mari, grupa monedelor mici și grupa diamantelor. Iar mai apoi să numere câte obiecte erau în fiecare grupă.

După ce s-au jucat ei puțin de-a matematica, s-au hotărât să lase comoara la locul ei, căci deși era părăsită, nu era a lor și nu ar fi fost corect să o ia. După ce și-au luat la revedere de la noii prieteni, cei doi frați au plecat către insula lor, unde sigur mama îi aștepta supărată.

Odată ajunși acasă , cei doi au discutat cu mămica lor, Kasandra i-a promis mamei că nu va mai asculta de Kai și nu se va mai îndepărta de casă.

Însă aventura nu se încheie aici. Data viitoare, familia de broscuțe va pleca în excursie pe Insula misterioasă, unde vor avea parte de peripeții și, mai ales, unde își vor face buni prieteni.

Pe data viitoare!”