Powtoon – O aplicație online gratuită pentru prezentări profesionale

Elevii sunt în căutare de resurse noi pentru a-și face prezentările mai atractive. Sunt puțini cei care mai utilizează Microsoft Power Point, iar Prezi a fost utilizat deja la toate proiectele de până acum.

Dacă ar fi să ținem cont de faptul că zilnic sunt create aplicații utile de către programatori, atunci venim și noi în întâmpinarea elevilor noștrii cu programe noi, care să le crească interesul pentru ora de TIC din școală.

Powtoon este o astfel de aplicație cu ajutorul căreia se pot creea prezentări extrem de atractive, animate și profesionale.

        Interfață este ușor de folosit chiar și pentru începători. Pe site-ul http://www.powtoon.com, în partea de sus, se da click pe butonul Sign Up for free și se creează gratis un cont folosind, așa cum deja suntem obișnuiți, adresa de e-mail și o parolă.

Pe platformă se găsesc tutoriale și un blog utilizat de comunitatea online, însă se poate trece direct la crearea unei prezentări, accesând butonul Create, apoi Studio. Se alege din galeria de Themes and Templates, cea potrivită cu tematica prezentării sau se poate alege una Blank, care se completează integral de către utilizator.

        În partea stânga se află lista de slide-uri/ scene, iar în centru cea curentă. În partea dreapta se pot adăuga obiecte din categoriile My Styles: Text Effects, Image Holders, Characters, Animation, Props, Backgrounds, Markers, Action Buttons etc.powtoon

Fiecare slide este completat cu elementele dorite (text,imagine, animație, etc), iar în final se salvează, utilizând butonul Save din partea de sus.

        Prezentarea se vizualizează acționând butonul Play.

powtoon1

În secțiunea Dashboard a platformei, puteți gestiona proiectele, crea altele noi sau vedea statisticile contului.

Sunt câteva limitări: Branding-ul PowToon, din partea dreaptă jos, iar la finalul prezentării este trecut brandul PowToon (însă dacă vreți să scăpați de el, va trebui să plătiți o mică sumă de bani) și limita de timp de 5 minute, însă o prezentare bună nu durează mai mult. Sunt și pachete de produse mai performante, contra cost, însă prețul pachetelor este foarte mic în comparație cu serviciile profesionale.

        Pe lângă faptul că este online și poate fi vizualizată de oriunde, prezentarea se poate publica pe Youtube, e-mail, Facebook etc.

Experimentează singur avantajele acestei aplicații!