Prezi, aplicația prin care putem concepe prezentări atractive

Prezi este o aplicație Web prin intermediul căreia putem concepe prezentări mult mai atractive și profesionale decât în Power Point. Un alt avantaj este că, fiind online, ne putem loga și putem accesa contul de oriunde pentru a vizualiza și prelucra prezentarea.

Ne creăm un cont, accesând site-ul www.prezi.com. Click pe butonul Get Started și alegem varianta Free:Public. Se deschide o fereastră și se completează câmpurile din secțiunea “Start your Public plan today”. Apoi se dă click pe “Create your free public account”.

Se alege New Prezi, apoi se alege un șablon (Choose your template), apoi click pe Use Template sau Start from blank. Informațiile sunt scrise pe o suprafață de lucru și pot fi de tip text (click to add text), imagine (Insert-Image), video (Insert YouTube video), fișiere salvate în calculator (Insert From File -pdf, video) etc. Se pot insera săgeți, forme automate sau simboluri.

prezi1

Se personalizează folosind meniul Customize și de aici se setează imaginea de fundal și tema. Opțiunea Advanced permite formatări avansate de culori și tipuri pentru font, frame-uri etc.

Se completează fiecare frame și la sfârșit se setează ordinea de vizualizare Edit path=>Done.

prezi2

Pentru a realiza tranziția într-un mod cât mai animat, se rotesc frame-urile în diverse direcții.

La sfârșit se vizualizează prezentarea folosind Present, apoi se salvează Save, se închide Exit și apoi Logout.

Vă urez mult succes!