Resurse online pe care elevii le pot accesa pe perioada vacanței

Vacanța stă să înceapă și, în lunile care urmează, elevii nu îi vor mai avea alături de ei pe profesorii care le dau informații și le furnizează explicații atunci când au nevoie. La rămâne însă la îndemână o resursă educațională inepuizabilă: calculatorul.

Cea mai populară platforma pe care își pot face temele, pot pune întrebări și pot primi răspunsuri foarte rapid este www.brainly.ro. Elevul se înregistrează pe site cu adresa de e-mail si o parola si poate rezolva probleme la toate materiile (limba romană, matematica, istorie, biologie, fizică, geografie, limbi străine, informatica etc.).

În cee ace privește matematica, există numeroase site-uri cu formule și aplicații software: mateonline.net, webmath.com sau http://sg.ixl.com ( Maths for Kindergarten 1 to Higher 2).

Elevii mai mari pot instala aplicația pe calculator: Mate10Liceu cu formule, teoreme, definiții, proprietăți, exemple si algoritmi de rezolvare, iar cei mai mici vicky.ro cu teste de matematica, limba romană si cultura generală pentru elevii din învățământul primar.

Pe platforma www.khanacademy.org, își pot crea un cont folosind adresa de e-mail si o parola si pot alege din categoria Subjects orice materie ( Math, Science: Biology, Physics, Chemistry, Arts and Humanities, Computing etc.).

Pentru limbi străine exista o mulțime de dicționare online (găsite la o simpla căutare pe google.ro), dar si cursuri online unde poti învața gratuit de acasă o limba de circulație internaționala.

Astfel, pe www.duolingo.com îți poți verifica cunoștințele prin diverse teste si poți instala aplicația si pe telefonul mobil.

Livemocha.com/Pages/learn-languages este cel mai mare portal din lume pentru învățarea limbilor straine si oferă posibilitatea de a interacționa cu alți utilizatori.

Pe britishcouncil.ro//Engleza/învața-online/gratis poti învața limba engleză cu ajutorul activităților și jocurilor, fie că este vorba despre engleza pentru copii sau pentru adolescenți.

Orice resursă educațională veți alege pentru instruire si documentare, vă puteti pregăti foarte bine si acasă, în timpul liber, doar utilizând calculatorul si o conexiune la internet.