Timp de calitate cu familia

Iată ca a venit și mult așteptata vacanță, perioada în care, deși nu ne mai aflăm într-un mediu formal, putem descoperi și experimenta o mulțime de lucruri noi cu și alături de familie.

Un program ideal de vacanță pentru copii, dar și pentru părinți, e bine să vizeze dezvoltarea mai multor laturi ale personalității copiilor, în așa fel încât, acest timp pe care îl petrecem împreună, să fie un timp calitativ, care împletește relaționarea, în special emoțională, cu cea socială, culturală și de ce nu fizică, prin organizarea de excursii și drumeții sau jocuri de mișcare, escaladare, înot, scufundări, activități pe care copiii le desfășoară cu plăcere, împreună cu familia.

Vacanța este un bun prilej de relaxare, întâlnire cu prietenii, dar mai ales cu bunicii, de aceea, ar fi ideal, ca în perioadele în care părinții nu sunt disponibili pentru a petrece timp cu copiii, aceștia să meargă la bunici, pentru a se bucura atât de relaxare, cât și de atenția și dragostea de care au nevoie, și pe care bunicii sunt pregatiți să le-o ofere de fiecare dată nepoților. Vacanța la bunici poate fi rețeta ideală de distracție, bucurie și relaționare cu prieteni dar și cu necuvântătoare, nemaipunând la socoteală petrecerea timpului în aer liber sau chiar prin copaci, savurând fructele și legumele proaspete și sănătoase. În cazul în care, cu puțină tristețe, constatăm faptul că pot exista și bunici care nu locuiesc la țară vă propun să pășiți cu încredere pragul bibliotecilor și al sălilor de lectură pentru a împrumuta și citi cărți împreună.

De asemenea, puteți merge alături de nepoți în parcuri, muzee și locuri umbroase unde aceștia pot învăța lucruri noi, pot participa la ateliere de vacanță ce le dezvoltă noi orizonturi și relații sociale.

Participarea în tabere școlare alături de colegi reprezintă o altă modalitate de a împleti cunoștințele, priceperile și deprinderile cu relaxarea, distracția, jocurile în echipă și noile relații de prietenie.

Perioadele de vacanță, în special vacanța de vară, au rolul de a îmbina petrecerea timpului într-un mod cât mai plăcut și relaxant, alături de familie. Mai ales în familie.

Familia ocupă un rol extrem de important în viața copiilor, de aceea, aceștia au nevoie să petreacă cât mai mult timp calitativ, împreună cu părinții și bunicii. Îngrijorările numeroaselor Organizații internaționale precum și ale specialiștilor în domeniul educației, psihologiei și sociologiei trag un semnal de alarmă cu privire la importanța familiei și rolul acesteia în privința sănătății psiho-emoționale a copiilor, punctând ca factor esențial timpul de calitate pe care copiii îl petrec cu părinții.

Așadar, nu uitați să petreceți cât mai mult timp de calitate cu copiii dumneavoastră și vă doresc să găsiți cea mai potrivită rețetă de a gusta din plin bucuriile verii alături și împreună cu copiii dumneavoastră. Daca veți folosi câteva din puținele ingrediente pe care vi le-am oferit veți obține cel mai bun produs al verii, o vacanță minunată și un timp petrecut în familie, cu familia.