Transfer de fișiere prin intermediul Internetului

Cred că majoritatea dintre noi are nevoie să transfere fișiere, într-un mod rapid, fără a utiliza o unitate de memorie externă (CD, Memory Stick, DVD, etc.). Pe e-mail limita unui fișier este de maxim 10-20 Mb. Pentru fișierele foarte mari, de ordinul Gb-ilor, recomand diverse site-uri online. Unele dintre ele nu sunt free, însă pentru un transfer de maxim 2 Gb, serviciul Wetansfer este gratis.

Înainte de a transfera un folder, acesta trebuie arhivat. Dacă ai instalat în calculator un program de arhivare, de exemplu WinRar, dă click dreapta pe folderul pe care vrei să îl transferi și click pe Add to archive

Dacă nu îl ai instalat, descarcă-l de pe http://getintopc.com/softwares/compression/winrar-free-download/ și instalează-l.

Sau deasemenea poți descărca un alt program de pe  site-ul http://www.7-zip.org/download.html

Acum accesează orice browser de Internet, scrii la bara de adresă https://www.wetransfer.com/ apoi click pe butonul Add files și alegi din calculator arhiva pe care vrei să o trimiți.

Apoi scrii adresa de e-mail a persoanei căreia vrei să-i trimiți fișierul, scrii adresa ta și apeși apoi pe butonul Transfer. Când se transferă, este afișat mesajul Transfer complete! You did it! Expect a confirmation email în your inbox shortly.

Vei primi și tu o confirmare pe e-mail a transferului.

Pentru a descarcă fișierele transferate, se accesează e-mailul primit (Expeditorul)….. has sent you a file via WeTransfer.

Se dă click pe butonul Download, apoi este afișat mesajul We’re ready.. și click pe Download. După ce arhiva este descărcată, ea trebuie dezarhivată. Click dreapta pe ea și Extract files…

Nu este indicat să trimiți fișiere confidențiale prin astfel de servicii. Serviciile gratuite au și riscuri. Mai sunt și alte servicii gratis de transfer de fișiere, unul dintre acestea fiind Fastupload.ro ce permite transferul gratuit de fișiere de 1GB, iar după crearea unui cont dimensiunea fișierelor transferate poate ajunge la 4 GB.

Baftă!