“Bun venit la grupa pregătitoare!” Scrisoare către elevii mei

Dragul meu,

Îți trimite această scrisoare cea care așteaptă cu nerăbdare începerea anului școlar. Te întrebi cine sunt? Ei, bine, sunt Felicia Enache, învățătoarea ta, cea care, timp de cinci ani, va fi alături de tine în toate momentele, cea care va veni în întâmpinarea nevoilor tale, care îți va călăuzi drumul spre cunoaștere și autodescoperire.

Știu, emoția te copleșește doar când te gândești la faptul ca vei fi școlar. Îți spun că nu are de ce să-ți fie teamă …școala te așteaptă; aici vei avea o sală de clasă nouă care parcă zâmbește,  o bancă primitoare ce mi se pare că este tare nerăbdătoare să-l cunoască pe cel care o va folosi.

Școala va fi, pentru noi, locul unde ne simțim excepțional , unde vom veni cu foarte mare plăcere și unde dorim să revenim cât mai repede cu putință.

Da, recunosc, și eu sunt puțin emoționată. Așa am fost de fiecare dată când urma să primesc în clasa mea copii noi, dar,  dată ce i-am cunoscut, am realizat că întotdeauna acest moment este unic, special, cum și tu, pentru mine, ești și vei rămâne.

La școală, împreună vom descoperi multe lucruri interesante și sunt sigură că voi avea foarte multe de învățat de la tine.

Îți trimit o floricică pe care o asemăn cu tine. Aș vrea să o pictezi așa cum îți place ție și, pe mijlocul ei, după ce se usucă toată culoarea, să lipești o poză cu tine, făcută cât mai recent. Vreau sa te rog să aduci la școală, în prima zi această floare drăguță. Să ai grijă să nu se strice pentru că o vom afișa în clasa noastră!  Știi, florile au nevoie de foarte mare atenție. Pentru a crește și a se dezvolta ele trebuie îngrijite. Au nevoie de apă, aer, căldură, lumină,o atmosferă plăcută și trebuie să se simtă iubite. Eu cred că, aici, la școală la fel ca floarea, tu o să primești din toate. Astfel că, atunci când vei crește, vei fi sănătos, puternic, ambițios și cu o foarte mare încredere în forțele proprii.

 

Te aștept cu drag!