Am vrut o lume mai bună pentru copiii mei. Am deschis împreună o carte, iar de acolo a început un drum

„Un copil, un profesor, o carte și un stilou pot schimba lumea. Educația este singura soluție.” Malala Yousafzai

Mi-au plăcut întotdeauna copiii și cărțile. Copiii de toate felurile, cuminți, năstrușnici, timizi, hazlii, am iubit provocarea pe care ei o aduc vremurilor noastre. Cred că doar cu ajutorul lor adulții se pot schimba cu adevărat. Iar cărțile sunt liantul dintre sufletele copiiilor și sufletele noastre de părinți. Nu există legătură mai minunată între noi și ei decât să vorbim împreună despre poveștile care nouă ne-au marcat copilăria, adolescența sau tinerețea. Ca părinte a trei copii, am descoperit multe cărți minunate împreună cu ei, iar ei au prins drag de a citi și de a căută între file tot ce nu cunosc.
Poate de aceea primul meu gând atunci când s-a născut Andrei a fost să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru bucuria pe care mi-a făcut-o. Și am vrut să îi mulțumesc în felul meu, făcând ceva, lăsând ceva în urmă. Așa s-a născut, în urmă cu 15 ani, ideea înființării Școlii Genesis, Școală ce a fost întâi doar Grădiniță. Nu mi-am propus lucruri mari de la început însă am știut cu certitudine că vreau să fie statornice și temeinice. Educația nu e o joacă de copii, dar trebuie transpusă în joaca lor. Și, pe cât de simplu pare, pe atât de dificil este în realitate. De cele mai multe ori nu suntem pregătiți pentru asta, după cum nu suntem pregătiți să devenim părinți. Dar sufletul ne îndrumă și, dacă alături de suflet adăugăm câteva cărți și multă muncă, avem șansa să schimbăm ceva în lume.
Am trăit în copilăria mea într-o lume educată și sensibilă pe care la 18 ani am părăsit-o, intrând într-o lume plină de interese și falsități, cu oameni spoiți și nepregătiți, dar care aveau tupeu și știau să ceară. Întotdeauna m-am întrebat cum poți să ceri atunci când nu știi cât valorezi? Sau cum poți afla cât de valoros ești dacă nu întâlnești oameni de valoare în viață, pe care să îi ai model?
Și am decis că pot încerca să schimb o părticică a acestei lumi. Am decis că pot crea o lume mai bună într-un colț al Bucureștiului. Azi, la 15 ani de la înființarea Genesis, sunt ferm convinsă că lumea se poate schimba doar prin educație. Iar dacă noi înșine, profesori, educatori, învățători, părinți, nu ne impunem standarde înalte și nu tindem să le atingem, nici copiii noștri nu au cum să trăiască într-o lume mai bună, mai elevată, mai frumoasă.
Ați auzit cu toții despre Malala, fetița de 15 ani care a fost împușcată pentru că și-a dorit să fie educată și să susțină educația. Ea a văzut, în lumea ei acoperită de văl, că doar școala poate schimbă lumea.
Copiii mei m-au motivat întotdeauna să trec peste momentele dificile și le mulțumesc pentru asta, în fiecare zi. Fără ei Școala Genesis cu care mă mândresc oriunde mă duc, nu ar fi existat. Și aș putea spune că iubesc Genesis la fel de mult cum îmi iubesc copiii!